3 Goede manieren om het plateau in je training te doorbreken:

Naast goede voeding helpt de juiste training bij het verder bouwen aan je fysiek, het beter presteren in je sport en het algeheel fitter voelen 다운로드.

Veel mensen merken dat, wanneer ze een tijdje trainen, ze tegen een soort plateau oplopen. De progressie stagneert. Dit plateau heeft te maken met de zogenaamde ‘wet van verminderde meeropbrengst’ 남아있는 노래처럼. Eenvoudig gezegd: Je lijf is zo slim, dat het zich aanpast aan eerdere prikkels. Geef je telkens dezelfde prikkel, dan zal het resultaat steeds minder worden 다운로드. Oftewel het zogenoemde plateau. Hoe bereik je weer resultaat? Probeer deze manieren om je prestatie een boost te geven en ga aan de slag!

Van machines naar vrije gewichten:

Veel mensen die beginnen met krachttraining gebruiken machines 다운로드. Het voordeel hieraan is dat je weinig aan de beweging fout kunt doen. Ook kun je er beter bepaalde spiergroepen mee isoleren dan met vrije gewichten. Wanneer je echter niet beperkt bent door blessures (afhankelijk van wat je wel of niet kunt) ligt veel van je vooruitgang waarschijnlijk in de vrije gewichten en lichaamsgewichtsoefeningen 한글타자연습 다운로드. Je spreekt hierbij meer spieren aan, het vraagt stabilisatie en je versterkt jezelf in je functionele bewegingen. Dat zijn die bewegingen die je in je dagelijkse doen gebruikt, oftewel bewegingen die niet alleen voor atleten goed zijn 다운로드. Door het gebruik van vrije gewichten kun je meer variatie aanbrengen in je trainingen, wat bijdraagt in resultaat en groei. Het belangrijkste is misschien wel dat je met het gebruik van vrije gewichten voor zogenaamde compound oefeningen – oefeningen waarmee je meerdere spiergroepen in een keer aanspreekt – je hormonale respons verbetert m720. En dat… kan weer bijdragen in meer kracht en spiermassa.

Combinatie oefeningen:

Combineer je in je training wel eens twee oefeningen 다운로드? Waarbij je dus doorgaat na één oefening, zonder te stoppen? Ze kunnen je helpen je training nieuw leven in te blazen. Een combinatie die je behoorlijk zal laten zweten is de Bent-over-Row met de Deadlift 섬의 궤적 다운로드.
Omdat je rugspieren al vermoeid zijn van het roeien, zullen ze gedwongen worden om veel harder te werken tijdens je Deadlifts. Kortom, de rest van je lichaam moet harder werken 다운로드!

Bouw een stop in:

Als je doel is om sterker te worden, kan het helpen om een zogenaamde ‘dode stop’ in te bouwen in je training. Waar je met plyometrisch trainen (doel snelheid) zo snel mogelijk weer wilt wegkomen, doe je hierbij precies het tegenovergestelde. De stop onderin versterkt je op wat voor velen een zwakke schakel is. En gezien je zo sterk bent als je zwakste schakel…

Laat bij het bankdrukken de stang gecontroleerd zakken. Houd de stang 1 seconde, net boven je borst, vast. Je raakt de borst aan, maar houdt de spanning erop. Bij de Squat blijf je 1 seconde zitten onderin.

Gebruik hierbij, zeker in het begin, een sportmaatje. Iemand die voor je telt en je kan helpen. Je zult vanuit nature namelijk jezelf snel voor de gek houden en een snellere seconde aanhouden, dan er daadwerkelijk is.

Getagd op:                        

Geef een reactie