Nodig voor 1 quiche:

  • 5 plakjes bladerdeeg (of hartig taartdeeg)
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 2 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 75gr geitenkaas
  • 1 EL Italiaanse kruiden
  • 6 cherrytomaatjes
  • olijfolie (voor het invetten)

Doen:

Laat de bladerdeeg ontdooien of bereid het hartig taartdeeg voor. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de broccoli in roosjes en kook deze voor 10 min. Snijd ook de courgette in stukjes en zet nog even apart.

Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg of hartig taartdeeg over een ingevette ovenschool.

Wanneer de broccoli gaar is meng je de courgette en broccoli, vervolgens verdeel je dit over het deeg in de ovenschaal.

Meng in een bakje de kruiden, kookroom en de eieren. Verdeel dit over de groenten in de ovenschaal, halveer de cherrytomaatjes, verkruimel de geitenkaas en leg dit over de groenten.

De quiche mag voor 30 min in de oven tot deze gaar is.

 

Eetsmakelijk!

 

 

Getagd op:                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *